A legfinomabb négysajtos pizza


Számomra mindig nehéz kitalálni, mi legyen a vacsora. Olyan fogást kell találni, ami gyorsan kész van, finom és kiadós. Nálunk ez a pizza. Hisz annyi variációja van, oly sok mindent rá lehet tenni. Az összeállításunknak csak a képzeletünk szab határt. Sokáig kísérleteztem, mire végre összeállt, az igazán finom pizza tészta recept. Számunkra a négysajtos a legfinomabb, amit én rukkolával bolondítok a végén. És természetesen a pizzánkhoz jár a finom ital, ami a Quattro formaggi esetében prosecco, ami tökéletesen kiegészíti a sajtok zsírosságát.

Hozzávalók

A tésztához

  • 500 g kenyérliszt
  • 1 teáskanál só (3-5g)
  • 7 g szárított élesztő
  • 325 ml langyos víz

Feltét

  • 8 evőkanál paradicsom püré
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • csipet só
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg gorgonzola sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • csipet bazsalikom
  • 2 marék rukkola

1.
Először készítsük el a pizzatésztát. Ehhez egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A vizet egy mérőedénybe, majd beleöntjük a szárított élesztőt és elkeverjük. A lisztet és a sót összekeverjük, majd ráöntjük az élesztős langyos vizet. Ezt összekeverjük, majd kiborítjuk a munkafelületünkre, ott szórunk rá még egy kis lisztet, azzal megtisztítjuk a kezünket és gyúrjuk a tésztát. Amikor már nem ragad a kezünkhöz, pici lisztet szórunk a tetejére, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

2.
Miután letelt a 30 perc kettéválasztjuk a pizzatésztánkat. Két kis cipót formázunk belőle, és újabb 30 percre pihenni hagyjuk őket.

3.
30 perc múlva, mikor már szépen megkeltek elkezdjük a nyújtást. Ráhelyezzük a sütőformánkra. Én pizzasütő lapot használok, mivel lyukacsos az alja szépen megsül rajta a pizza, nagyon finom ropogós lesz. Előmelegítjük a sütőnket, a legmagasabb fokozatra, alsó-felső sütésen. A sajtokat pedig összekockázzuk.

4.
A sütőformánkon a tészta, most következik a legjobb része a pizza készítésének (férjem szerint a legjobb az evés), a feltétek ráhelyezése. Először a paradicsompüré, amiből egy pizzára kb 4 evőkanálnyi bőven elég. Megszórjuk egy csipet sóval, bazsalikommal és egy pici olívaolajjal. Szépen elkenjük a pizzánkon. Aztán a parmezán, a mozzarella, a gorgonzola és a trappista fele, mivel a másik fele a másik tésztára megy majd. Nem kell túlzsúfolni a pizzát, mert nagyon zsíros lesz a sajtoktól. És mehet be a sütőbe, 10-15percre. Mikor megsült, kivesszük és rászórunk egy marék rukkolát. Forrón szeleteljük és tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el