A legfinomabb négysajtos pizza

Számomra mindig nehéz kitalálni, mi legyen a vacsora. Olyan fogást kell találni, ami gyorsan kész van, finom és kiadós. Nálunk ez a pizza. Hisz annyi variációja van, oly sok mindent rá lehet tenni. Az összeállításunknak csak a képzeletünk szab határt. Sokáig kísérleteztem, mire végre összeállt, az igazán finom pizza tészta recept. Számunkra a négysajtos a legfinomabb, amit én rukkolával bolondítok a végén. És természetesen a pizzánkhoz jár a finom ital, ami a Quattro formaggi esetében prosecco, ami tökéletesen kiegészíti a sajtok zsírosságát.
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g kenyérliszt
- 1 teáskanál só (3-5g)
- 7 g szárított élesztő
- 325 ml langyos víz
Feltét
- 8 evőkanál paradicsom püré
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- csipet só
- 10 dkg parmezán sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg gorgonzola sajt
- 10 dkg trappista sajt
- csipet bazsalikom
- 2 marék rukkola
1.
Először készítsük el a pizzatésztát. Ehhez egy tálba öntjük a lisztet és a sót.
A vizet egy mérőedénybe, majd beleöntjük a szárított élesztőt és elkeverjük. A
lisztet és a sót összekeverjük, majd ráöntjük az élesztős langyos vizet. Ezt
összekeverjük, majd kiborítjuk a munkafelületünkre, ott szórunk rá még egy kis lisztet,
azzal megtisztítjuk a kezünket és gyúrjuk a tésztát. Amikor már nem ragad a
kezünkhöz, pici lisztet szórunk a tetejére, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
2.
Miután letelt a 30 perc kettéválasztjuk a pizzatésztánkat. Két kis cipót
formázunk belőle, és újabb 30 percre pihenni hagyjuk őket.
3.
30 perc múlva, mikor már szépen megkeltek elkezdjük a nyújtást.
Ráhelyezzük a sütőformánkra. Én pizzasütő lapot használok, mivel lyukacsos az
alja szépen megsül rajta a pizza, nagyon finom ropogós lesz. Előmelegítjük a
sütőnket, a legmagasabb fokozatra, alsó-felső sütésen. A sajtokat pedig
összekockázzuk.
4.
A sütőformánkon a tészta, most következik a legjobb része a pizza készítésének
(férjem szerint a legjobb az evés), a feltétek ráhelyezése. Először a
paradicsompüré, amiből egy pizzára kb 4 evőkanálnyi bőven elég. Megszórjuk egy
csipet sóval, bazsalikommal és egy pici olívaolajjal. Szépen elkenjük a
pizzánkon. Aztán a parmezán, a mozzarella, a gorgonzola és a trappista fele,
mivel a másik fele a másik tésztára megy majd. Nem kell túlzsúfolni a pizzát,
mert nagyon zsíros lesz a sajtoktól. És mehet be a sütőbe, 10-15percre. Mikor
megsült, kivesszük és rászórunk egy marék rukkolát. Forrón szeleteljük és
tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!


