Alfredo tészta
Fruzsi mellett nem igazán van időm nagy főzőcskélésekre, így próbálom a konyhában töltött időt leredukálni. A TRND Magyarország jóvoltából kipróbálhattam a Milli tejszíneket. Ezért azonnal az Alfredo tészta jutott eszembe. Gondolom sokan ismeritek ezt a gyors, krémes és meglepően kevés alapanyagot kívánó ételt. Igen… pár alapanyag, két edény és kész is a laktató ebéd, vagy vacsora. Én csirkemellel készítettem. Viszont magában a szósz is nagyon finom, így lehet csak azzal enni a tésztát. Vágjatok bele nyugodtan, a végeredményben pedig nem fogtok csalódni, ezt garantálom!
Hozzávalók
250 gramm tagliatelle tészta
500 gramm csirkemell
300 ml Milli főzőtejszín
50 gramm parmezán
3 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss petrezselyem
só, bors, füstölt paprika, cayenne bors
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A csirkemelleket felszeleteljük, borssal, sóval, füstölt paprikával és egy csipet cayenne borssal ízesítjük. Bevallom az eredeti receptben a cayenne bors és a füstölt paprika nem szerepel, de számomra ad egy plusz ízt ez a két fűszer. Jól beledörzsöljük a húsba a fűszereket. És olívaolajon megpirítjuk.
Kivesszük a megsült csirkemelleket és a visszamaradt olajba belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük ( vigyázzunk, mert a fokhagyma nagyon hamar képes megégni, így csak pár pillanat kell neki), felöntjük a tejszínnel és lassú fokozaton felfőzzük. Közben lereszeljük a parmezánt és a mártáshoz adjuk. Addig főzzük, míg homogén mártássá áll össze.
Belekeverjük a tésztát a mártásba és megszórjuk aprított petrezselyemmel. A sült csirkemellel szolgájuk fel.
Jó étvágyat hozzá!