Alfredo tészta

Fruzsi mellett nem igazán van időm nagy főzőcskélésekre, így próbálom a konyhában töltött időt leredukálni. A TRND Magyarország jóvoltából kipróbálhattam a Milli tejszíneket. Ezért azonnal az Alfredo tészta jutott eszembe. Gondolom sokan ismeritek ezt a gyors, krémes és meglepően kevés alapanyagot kívánó ételt. Igen… pár alapanyag, két edény és kész is a laktató ebéd, vagy vacsora. Én csirkemellel készítettem. Viszont magában a szósz is nagyon finom, így lehet csak azzal enni a tésztát. Vágjatok bele nyugodtan, a végeredményben pedig nem fogtok csalódni, ezt garantálom!

Hozzávalók

  • 250 gramm tagliatelle tészta 

  • 500 gramm csirkemell 

  • 300 ml Milli főzőtejszín 

  • 50 gramm parmezán 

  • 3 evőkanál olívaolaj 

  • 4 gerezd fokhagyma 

  • 1 kis csokor friss petrezselyem 

  • só, bors, füstölt paprika, cayenne bors

  1. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és félretesszük. 

  2. A csirkemelleket felszeleteljük, borssal, sóval, füstölt paprikával és egy csipet cayenne borssal ízesítjük. Bevallom az eredeti receptben a cayenne bors és a füstölt paprika nem szerepel, de számomra ad egy plusz ízt ez a két fűszer. Jól beledörzsöljük a húsba a fűszereket. És olívaolajon megpirítjuk. 

  3. Kivesszük a megsült csirkemelleket és a visszamaradt olajba belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük ( vigyázzunk, mert a fokhagyma nagyon hamar képes megégni, így csak pár pillanat kell neki), felöntjük a tejszínnel és lassú fokozaton felfőzzük. Közben lereszeljük a parmezánt és a mártáshoz adjuk. Addig főzzük, míg homogén mártássá áll össze. 

  4. Belekeverjük a tésztát a mártásba és megszórjuk aprított petrezselyemmel. A sült csirkemellel szolgájuk fel.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el