Baconbe göngyölt darált hús

Sajnos sokszor esek abba a hibába, hogy a sok új recept mellett megfeledkezem a bevált,  nagyon régi ételekről. Ez történt velem a minap is. Azon gondolkodtam, mit lehetne elkészíteni, ami már olyan régen volt... Töprengtem elég sok időt, és mint a villámcsapás, eszembe jutott ez a recept. A homlokomra csaptam, hogy a legegyszerűbb nem jut eszembe. Így elhoztam nektek is, hogy ha ismeritek, akkor ti is csapjatok a homlokotokra, hogy milyen régen készítettétek, ha pedig nem ismeritek, itt egy pofon egyszerű finomság. Én salátával késztettem, de a krumpli bármelyik formája is készíthető hozzá köretnek.

Hozzávalók

  • 1 kg darálthús
  • 500 g bacon
  • 200 g tömb sajt
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 zsemle tejbe áztatva
  • bors
  • majoránna
  • ételízesítő
  1.  Összeállítjuk a töltelékünket. A darált húshoz hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, az apróra vágott hagymát, a tört fokhagymát és az egész tojást. Összegyúrjuk, és fűszerezzük sóval, ételízesítővel, frissen őrölt borssal és majoránnával.
  2. Most jön a választási lehetőség, lehet belereszelni a sajtot a töltelékbe, de lehet csíkokat is vágni és belegyúrni a közepébe. Én csíkok mellett döntöttem most. Igazán mindegy, mert ha olvadós a sajtunk beleolvad a husiba, és az ízét érezzük ott, de nem igazán látni. Ha reszeljük akkor sem látszódik benne, de az ízét érezzük. Szóval ez a ti döntésetek.
  3. Kicsit benedvesítjük a kezünket és formázzuk a töltelékünket, ha a sajtot nem reszeltük bele, akkor a sajt csíkot a közepébe helyezzük. Körbetekerjük a baconnel és tepsibe rakjuk.
  4. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Az eredmény pedig kívül ropogós, belül omlós és nagyon ízletes.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el