Baconbe göngyölt darált hús

Sajnos sokszor esek abba a hibába, hogy a sok új recept mellett megfeledkezem a bevált, nagyon régi ételekről. Ez történt velem a minap is. Azon gondolkodtam, mit lehetne elkészíteni, ami már olyan régen volt... Töprengtem elég sok időt, és mint a villámcsapás, eszembe jutott ez a recept. A homlokomra csaptam, hogy a legegyszerűbb nem jut eszembe. Így elhoztam nektek is, hogy ha ismeritek, akkor ti is csapjatok a homlokotokra, hogy milyen régen készítettétek, ha pedig nem ismeritek, itt egy pofon egyszerű finomság. Én salátával késztettem, de a krumpli bármelyik formája is készíthető hozzá köretnek.
Hozzávalók
- 1 kg darálthús
- 500 g bacon
- 200 g tömb sajt
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2 zsemle tejbe áztatva
- só
- bors
- majoránna
- ételízesítő
- Összeállítjuk a töltelékünket. A darált húshoz hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, az apróra vágott hagymát, a tört fokhagymát és az egész tojást. Összegyúrjuk, és fűszerezzük sóval, ételízesítővel, frissen őrölt borssal és majoránnával.
- Most jön a választási lehetőség, lehet belereszelni a sajtot a töltelékbe, de lehet csíkokat is vágni és belegyúrni a közepébe. Én csíkok mellett döntöttem most. Igazán mindegy, mert ha olvadós a sajtunk beleolvad a husiba, és az ízét érezzük ott, de nem igazán látni. Ha reszeljük akkor sem látszódik benne, de az ízét érezzük. Szóval ez a ti döntésetek.
- Kicsit benedvesítjük a kezünket és formázzuk a töltelékünket, ha a sajtot nem reszeltük bele, akkor a sajt csíkot a közepébe helyezzük. Körbetekerjük a baconnel és tepsibe rakjuk.
- 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Az eredmény pedig kívül ropogós, belül omlós és nagyon ízletes.
Jó étvágyat hozzá!


