Brokkolis tészta

Egy igazán zöld, igazán gyors és igazán finom tészta receptet
hoztam nektek. Sajnos nagyon sokszor abba a csapdába esünk, hogy nem látunk túl
a bolognain, a carbonarán vagy a lasagnén. Pedig nem kell a tésztának a
paradicsomos öntet, nem kell a husi folyton bele. Elég egy brokkoli is, amivel
ínycsiklandó és gyors ételt tehetünk az asztalunkra. A kételkedőknek mondom,
hogy igen is laktató és finom! Nekem személyes kedvencem (igaz, mint oly sok
minden), de a férjem is nagyon szereti, és ha két tányérral kér belőle, akkor
tudom, nem csak jóindulatból dicséri meg, hanem tényleg ízlik neki. És ha már a brokkolit megfőzzük, adott, hogy a
levét, azonnal levesként használjuk fel...hát nem csodálatos?!
Hozzávalók
- 2 fej brokkoli
- 1 csomag hosszú metélt tészta
- 1 evőkanál vaj
- 4 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg sajt
- A brokkolikat megmossuk, rózsáira szedjük és forró vízben pár percig főzzük. A lényeg hogy ropogós maradjon, de főjön szét, akkor csak pép lesz belőle. Ehhez elég kb 5 perc.
- A tésztát is odatesszük főni. Mi azt sem szeretjük a túl főtt lesz, a csomagoláson mindig rajta van a főzési idő, de én közben kóstolok, kiveszek egyet, és megnézem az állagát. Akkor jó a pont al dente.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük. Hozzáöntjük a tejet és a reszelt sajtot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad.
- Mehet az öntetbe a só, a bors és a zúzott fokhagyma.
- Beleforgatjuk a leszűrt brokkolit. Ha túl sűrű lenne az öntetünk, a tészta főzővizéből adhatunk hozzá.
- A leszűrt tésztát tányérra halmozzuk, és ráöntjük a brokkolis masszánkat. Egy pici reszelt sajtot teszünk a tetejére.
Jó étvágyat hozzá!


