Brokkolis tészta

Egy igazán zöld, igazán gyors és igazán finom tészta receptet hoztam nektek. Sajnos nagyon sokszor abba a csapdába esünk, hogy nem látunk túl a bolognain, a carbonarán vagy a lasagnén. Pedig nem kell a tésztának a paradicsomos öntet, nem kell a husi folyton bele. Elég egy brokkoli is, amivel ínycsiklandó és gyors ételt tehetünk az asztalunkra. A kételkedőknek mondom, hogy igen is laktató és finom! Nekem személyes kedvencem (igaz, mint oly sok minden), de a férjem is nagyon szereti, és ha két tányérral kér belőle, akkor tudom, nem csak jóindulatból dicséri meg, hanem tényleg ízlik neki. És ha már a brokkolit megfőzzük, adott, hogy a levét, azonnal levesként használjuk fel...hát nem csodálatos?!

Hozzávalók

  • 2 fej brokkoli
  • 1 csomag hosszú metélt tészta
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sajt
  1. A brokkolikat megmossuk, rózsáira szedjük és forró vízben pár percig főzzük. A lényeg hogy ropogós maradjon, de főjön szét, akkor csak pép lesz belőle. Ehhez elég kb 5 perc.
  2. A tésztát is odatesszük főni. Mi azt sem szeretjük a túl főtt lesz, a csomagoláson mindig rajta van a főzési idő, de én közben kóstolok, kiveszek egyet, és megnézem az állagát. Akkor jó a pont al dente.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük. Hozzáöntjük a tejet és a reszelt sajtot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad.
  4. Mehet az öntetbe a só, a bors és a zúzott fokhagyma.
  5. Beleforgatjuk a leszűrt brokkolit. Ha túl sűrű lenne az öntetünk, a tészta főzővizéből adhatunk hozzá.
  6. A leszűrt tésztát tányérra halmozzuk, és ráöntjük a brokkolis masszánkat. Egy pici reszelt sajtot teszünk a tetejére.

 Jó étvágyat hozzá!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el