Churros

Farsangi idő alatt gondoltam egy fánk receptet kellene megosztanom veletek. Viszont egy nem mindennapi fánkra esett a választásom.Churros egy spanyol édesség. A tésztája miatt mondanám fánknak, mivel nagyon hasonlít a képviselőfánkéhoz. Fánk tészta fahéjba fogatva. Argentínában megtöltik, Madridban csokiba mártják. Én ezt a verziót hoztam nektek. Főként téli időszakban fogyasztják. Egyszerű, de nagyszerű recept, amihez a egy habzsák elengedhetetlen.

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 2,5 dl víz
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • étolaj a sütéshez

Hempergetéshez:

  • 10 dkg cukor
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj

Csokiöntethez:

  • 3 dl tej
  • fél rúd fahéj
  • 4 dkg cukor
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 dkg liszt

  1. A vajat lábasban felolvasztjuk, hozzá adjuk a lisztet, a két fajta cukrot, a vizet és a sót. Közepes lángon folyamatos keveréssel főzzük addig, amíg el nem válik az edény falától.
  2. Húzzuk le a tűzről és a tojásokat egyenként adjuk a tésztához, jól eldolgozzuk.
  3. Várunk pár percet, hogy egy picit kihűljön. A masszát csillagcsöves nyomózsákba tesszük.
  4. Felforrósított olajba kb. 10 cm-es csíkokat nyomunk. Érdemes ollót használni, hogy el tudjuk vágni a tésztát a kívánt hosszúságnál. Vigyázzunk a forró olajjal!!!! Bő olajban kb 3-4 perc alatt kisütjük őket, csak arra kell figyelni, hogy ne ragadjanak össze.
  5. Papírtörlőn csepegtetjük le. Forrón beleforgatjuk a fahéjas cukorba.
  6. Az öntethez a tejet a cukorral felforraljuk.
  7. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaóporos lisztes keverékünket.
  8. Gyenge tűzön sűrűbbre főzzük. Forrón tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el