Csípős csirkés lángos

Lángos...
Nekünk magyaroknak a sajtos, tejfölös, sós és fokhagymás az egyik legfinomabb nyári étel. Strandon, piacon... bárhol képesek vagyunk egy lángost megenni. Én nagyon szeretem, de valahogy sose sikerül olyanra, mint édesanyámnak. Számomra A lángost ő készíti. Mivel nem szaladhatok állandóan hozzá, ha lángost ennénk, így készítek én is. Egy ilyen receptet hoztam nektek most. Egy igazán kiadós lángos variációt szeretnék veletek megosztani. Mi nagyon szeretjük, kóstoljátok meg ti is és írjátok meg nekem, ízlett-e nektek is!
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 300 g paradicsom
- 2 evőkanál ketchup
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chillipaprika
- só
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 csokor retek
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál olívaolaj
Lángoshoz:
500 g liszt
3,5 dl tej
50 g vaj
1 csomag szárított élesztő
fél evőkanál só
olaj a sütéshez
- A lángoshoz a tejet kicsit meglangyosítjuk, keverőtálba öntjük és hozzá adjuk a puha vajat, a lisztet, az élesztőt és a sót.
- Alaposan összedolgozzuk és hólyagosra dagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen kelesztjük kb. 1 órát.
- Amikor szépen megkelt, két részre osztjuk. Majd ezekből egyenként 4-4 kis cipót formálunk. Így összesen 8 kis lángos cipónk lesz.
- Bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A csirkemellfiléket felkockázzuk és egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk.
- A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, majd hozzá adjuk a kockázott paradicsomot, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, a sót és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig.
- Amikor összefőtt a ragu, hozzáadjuk a pirított csirkemellet. Hozzá adjuk a felkarikázott chillipaprikát és a felkockázott kaliforniai paprikákat, és összeforraljuk.
- A ragut a lángosokra kanalazzuk, meglocsoljuk tejföllel és retekkel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!


