Darált húsos krumpli tekercs

Egy olyan receptet hoztam nektek, ami vacsoraként, ebédként és akár vendégváróként is megállja a helyét. Igazán könnyű elkészíteni és sok időt sem vesz igénybe. Először egy picit tartottam tőle, de igazán finom. Belül szaftos, kívül ropogós, sajtos finomság. Biztos vagyok benne, hogy a ti tetszéseteket is elnyeri. Kiadós étel az egész család számára.
Hozzávalók
- 2 nagyobb fej hagyma
- 5 nagyobb krumpli
- 500 g darált hús
- 1 kockázott paradicsom konzerv
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g parmezán
- 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 250 g friss bébi spenót
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g mozzarella
- 3 dl olíva olaj
- só, bors
- Meghámozzuk a krumplikat és vékony szeletekre vágjuk, a legjobb, ha reszelővel tesszük. Így egyenletes szeleteket kapunk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és a parmezán felét a papírra reszeljük. Rátesszük a krumplikat, szeletenként, félig fedve egymást. Ha ezzel készen vagyunk jön rá a maradék reszelt parmezán és egy csipet só. 180°C-ra melegítjük elő a sütőt és 30 percig sütjük a krumplit.
- Közben apróra vágjuk a hagymát és 2 dl olíva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg szép barna színe lesz. Akkor ráöntjük a kockázott paradicsomot, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a fűszerpaprikát és sózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk és le is vehetjük a tűzről.
- A maradék olívaolajat felhevítjük, rádobjuk a spenótot, sózzuk. Megfonnyasztjuk a spenótot, és hozzá adjuk a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről és hozzá keverjük a ricottát.
- Amikor kész a krumpli rárétegezzük töltelékeket. Először a spenótos rikottát, egxenletesen elkenjük a krumplin, majd a húsos ragut. A húsos ragu tetejét beborítjuk csíkokra vágott mozzarellával. Óvatosan feltekerjük .
- Visszatesszük a sütőbe. 180°C-on kb 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!



