Darált húsos krumpli tekercs

Egy olyan receptet hoztam nektek, ami vacsoraként, ebédként és akár vendégváróként is megállja a helyét. Igazán könnyű elkészíteni és sok időt sem vesz igénybe. Először egy picit tartottam tőle, de igazán finom. Belül szaftos, kívül ropogós, sajtos finomság. Biztos vagyok benne, hogy a ti tetszéseteket is elnyeri. Kiadós étel az egész család számára.

Hozzávalók

  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 5 nagyobb krumpli
  • 500 g darált hús
  • 1 kockázott paradicsom konzerv
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150 g parmezán
  • 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 250 g friss bébi spenót
  • 250 g ricotta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g mozzarella
  • 3 dl olíva olaj
  • só, bors
  1. Meghámozzuk a krumplikat és vékony szeletekre vágjuk, a legjobb, ha reszelővel tesszük. Így egyenletes szeleteket kapunk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és a parmezán felét a papírra reszeljük. Rátesszük a krumplikat, szeletenként, félig fedve egymást. Ha ezzel készen vagyunk jön rá a maradék reszelt parmezán és egy csipet só. 180°C-ra melegítjük elő a sütőt és 30 percig sütjük a krumplit.
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát és 2 dl olíva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg szép barna színe lesz. Akkor ráöntjük a kockázott paradicsomot, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a fűszerpaprikát és sózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk és le is vehetjük a tűzről.
  3. A maradék olívaolajat felhevítjük, rádobjuk a spenótot, sózzuk. Megfonnyasztjuk a  spenótot, és hozzá adjuk a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről és hozzá keverjük a ricottát.
  4. Amikor kész a krumpli rárétegezzük töltelékeket. Először a spenótos rikottát, egxenletesen elkenjük a krumplin, majd a húsos ragut. A húsos ragu tetejét beborítjuk csíkokra vágott mozzarellával. Óvatosan feltekerjük .
  5. Visszatesszük a sütőbe. 180°C-on kb 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el