Frikadellen, avagy a német fasírt

Férjem, német származása miatt bevezetett a német konyhába. Nagyon sok ízletes fogást készítenek a németek, amelyekről mi magyarok nem is tudunk. Ez természetesen fordítva is igaz. Az én konyhámban vegyül a magyar konyha, a német konyha és bizony a felvidéki is, hisz az a szülőhazám. Így nagyon sokszínűen tudunk étkezni. Szeretném idővel megmutatni nektek a kedvenceimet a német konyhából. Így elhoztam az első receptet. Mi magyarok fasírtként ismerjük, és kicsit más hozzávalókból készítjük, de higgyétek el pont ugyanolyan finom, sőt lehet még finomabb is mint a magyar.
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- majoránna
- só és bors
- kevés zsemlemorzsa
- 3 dl tej
- olaj a sütéshez
- A hagymát nagyon apróra vágjuk, akár aprítógépben daraboljuk.
- A zsemlét tejbe áztatjuk.
- A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a mustárt, a hagymát és a tejbe áztatott zsemlét. Jól dolgozzuk össze.
- Megszórjuk egy teáskanál sóval, frissen őrölt borssal és egy csipet majorannával.
- Vizes kézzel, kisebb húsgombócokat készítünk. Zsemlemorzsába forgatjuk.
- Serpenyőben ropogósra sütjük.
- Tálalhatjuk főtt, petrezselymes krumplival. Én paradicsomos mozzarella salátát készítettem hozzá.
Jó étvágyat hozzá!


