Frikadellen, avagy a német fasírt


Férjem, német származása miatt bevezetett a német konyhába. Nagyon sok ízletes fogást készítenek a németek, amelyekről mi magyarok nem is tudunk. Ez természetesen fordítva is igaz. Az én konyhámban vegyül a magyar konyha, a német konyha és bizony a felvidéki is, hisz az a szülőhazám. Így nagyon sokszínűen tudunk étkezni. Szeretném idővel megmutatni nektek a kedvenceimet a német konyhából. Így elhoztam az első receptet. Mi magyarok fasírtként ismerjük, és kicsit más hozzávalókból készítjük, de higgyétek el pont ugyanolyan finom, sőt lehet még finomabb is mint a magyar.

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • majoránna
  • só és bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez
  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk, akár aprítógépben daraboljuk.
  2. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a mustárt, a hagymát és a tejbe áztatott zsemlét. Jól dolgozzuk össze.
  4. Megszórjuk egy teáskanál sóval, frissen őrölt borssal és egy csipet majorannával.
  5. Vizes kézzel, kisebb húsgombócokat készítünk. Zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. Serpenyőben ropogósra sütjük.
  7. Tálalhatjuk főtt, petrezselymes krumplival. Én paradicsomos mozzarella salátát készítettem hozzá.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el