Fűszeres-omlós csirkemellfalatok sült almás salátával

Nálunk a csirkemell nagy kedvenc, bárhogy szeretjük. Próbálom izgalmasan elkészíteni, szerencsére egy olyan alapanyag, amivel igazán lehet variálni. Így nem ragadunk le a sima rántottnál, vagy a pörköltnél. Ezért hoztam ezt a receptet nektek, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, de mégsem mindennapi ízvilágot képvisel. A sült alma kicsit őszies, és az igazat megvallva, ugye nem sokszor sütünk almát a salátába?! De garantálom, hogy igazán ízletes lesz a végeredmény.

Hozzávalók

  • 300 g csirkemellfilé
  • 500 ml tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál joghurt
  • 50 g liszt
  • 50 g keményítő
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 2-3 evőkanál vaj
  • 2 db piros alma
  • 2 szívsaláta
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 csomag salátakeverék
  • 50 g kecskesajt
  • 4 evőkanál mandula
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál cukor
  • fél citrom leve
  • só, bors
  1. A csirkemelleket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tejet, a joghurtot és a lereszelt fokhagymát összekeverjük. A húst sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük az ízesített tejbe. Egy éjszakán át pácoljuk (hűtőben). Ettől finom porhanyós és szaftos lesz.
  2. Az almákat kisebb cikkekre vágjuk, a magházat kivágjuk de nem pucoljuk meg. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajat, pár csepp citromlevet, sót és a cukrot összekeverjük. Az almákat ebbe forgatjuk bele és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. 180° C-on, kb 20 percig sütjük, amíg egy picit meg nem pirul, de ne puhuljon meg.
  3. A husikat kivesszük a pácból szárazra töröljük. A lisztet, a keményítőt és a fűszerpaprikát összekeverjük és a csirkemelleket beleforgatjuk. A felesleget rázzuk le róla.
  4. Forró serpenyőben vajon pirosra sütjük.
  5. Összeállítjuk a salátát. Koktélparadicsomokat félbevágjuk, szívsalátát cikkekre vágjuk és hozzáadjuk a salátakeveréket. Mandulát összeaprítjuk és úgy adjuk hozzá. A kecskesajtot kézzel morzsoljuk bele. A megsült almát is a salátához adjuk. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, mézzel, almaecettel és citromlével.
  6. A fűszeres csirkemellekkel melegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el