Fűszeres-omlós csirkemellfalatok sült almás salátával

Nálunk a csirkemell nagy kedvenc, bárhogy szeretjük. Próbálom izgalmasan elkészíteni, szerencsére egy olyan alapanyag, amivel igazán lehet variálni. Így nem ragadunk le a sima rántottnál, vagy a pörköltnél. Ezért hoztam ezt a receptet nektek, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, de mégsem mindennapi ízvilágot képvisel. A sült alma kicsit őszies, és az igazat megvallva, ugye nem sokszor sütünk almát a salátába?! De garantálom, hogy igazán ízletes lesz a végeredmény.
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- 500 ml tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál joghurt
- 50 g liszt
- 50 g keményítő
- 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
- 2-3 evőkanál vaj
- 2 db piros alma
- 2 szívsaláta
- 10 db koktélparadicsom
- 1 csomag salátakeverék
- 50 g kecskesajt
- 4 evőkanál mandula
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2-3 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál cukor
- fél citrom leve
- só, bors
- A csirkemelleket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tejet, a joghurtot és a lereszelt fokhagymát összekeverjük. A húst sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük az ízesített tejbe. Egy éjszakán át pácoljuk (hűtőben). Ettől finom porhanyós és szaftos lesz.
- Az almákat kisebb cikkekre vágjuk, a magházat kivágjuk de nem pucoljuk meg. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajat, pár csepp citromlevet, sót és a cukrot összekeverjük. Az almákat ebbe forgatjuk bele és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. 180° C-on, kb 20 percig sütjük, amíg egy picit meg nem pirul, de ne puhuljon meg.
- A husikat kivesszük a pácból szárazra töröljük. A lisztet, a keményítőt és a fűszerpaprikát összekeverjük és a csirkemelleket beleforgatjuk. A felesleget rázzuk le róla.
- Forró serpenyőben vajon pirosra sütjük.
- Összeállítjuk a salátát. Koktélparadicsomokat félbevágjuk, szívsalátát cikkekre vágjuk és hozzáadjuk a salátakeveréket. Mandulát összeaprítjuk és úgy adjuk hozzá. A kecskesajtot kézzel morzsoljuk bele. A megsült almát is a salátához adjuk. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, mézzel, almaecettel és citromlével.
- A fűszeres csirkemellekkel melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


