Görög csirkenyárs tzatzikivel

Téli időszak alatt megkívánjuk a nyári ízeket. Így voltunk ezzel a csirkenyárssal is. Nagyon finom a nyári grillezéseknél, de így télen is gyorsan elkészíthetjük a sütőben. Ízletes, fűszeres, laktató...Kell ennél több?! Gyorsan elkészül, de viszont a pácolási idővel számolnunk kell, mivel idő kell a husinak, hogy átvegye a finom joghurtos pác ízét. Friss zöldsalátát tudok hozzá ajánlani, vagy görög salátát, aminek a receptjét már megosztottam veletek, de én házi tzatzikit készítettem hozzá. Mondanom sem kell, Görögországban éreztük magunkat, amikor ettük.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 250 g koktélparadicsom
  • 200 g olívabogyó
  • 3 nagyobb fej lilahagyma
  • fél fej jégsaláta
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk rozmaring
  • citromlé

  • bors

Hozzávalók a tzatzikihez

  • 2 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 350g görög joghurt
  • 2 ek olívaolaj
  • citromlé
  • kevés kapor
  1. Megmossuk a csirkemelleket, és kb ugyan olyan nagyságú kockára vágjuk őket és megsózzuk. A görög joghurtot, a bazsalikomot, az oregánót, a rozmaringot, a tört fokhagymát és az evőkanál citromlevet egy tálba tesszük. Jól összekeverjük, és beleforgatjuk a husit. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük
  2. Közben előkészítjük a tzatzikit és a zöldségeket. Kezdjük a tzatzikivel. Az uborkákat alaposan mossuk meg. Reszeljük le, tegyük egy szűrőbe és sózzuk meg. Ezt is hagyjuk kb fél órát állni. Amíg a husink pihen és az uborka pedig levet ereszt szeleteljük fel a nyárshoz a zöldségeket. A koktél paradicsomot félbe vágjuk, a paprikát kockázzuk, a salátát szaggatjuk, a hagymát negyedeljük.
  3. Mivel először az uborkánk lesz kész, így folytatjuk a tzatzikit. Az uborkából egy picit kinyomjuk a maradék nedvességet és rátesszük egy papírtörlőre. Egy tálba összekeverjük a görög joghurtot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a 2 tk citromlevet. Ehhez adjuk hozzá az uborkát, összekeverjük, egy pici friss kaprot szórunk rá. És hagyjuk állni a hűtőben.
  4. Mikor készen vannak a husik, elkezdjük készíteni a nyársakat. Felváltva húzzuk fel a husit és a zöldségeket. Mikor készen vannak tepsire rakjuk, és kb 40 perc alatt készre sütjük. Ha grillezzük, kb 15-20 perc kell neki, de ne felejtsük el forgatni! Ezt a sütőben is kell!
  5. Mikor kész, tzatzikivel tálaljuk és jóízűen Görögországba gondoljuk magunkat!

Jó étvágyat hozzá!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el