Grillezett csirkemell korianderes uborkasalátával

Lassan, de biztosan haladunk a tavasz felé, azaz a saláták és könnyedebb ételek irányába. Mint már említettem, nagyon sok csirkemellet fogyasztunk, és sok-sok salátát. Zöld salátát, vegyes, olaszos, vagy akár görögöset is. Ehhez a csirkemellhez kifejezetten jól illik, ez a görögös ízvilágú uborkasaláta, ami igen intenzív ízű, hála a koriandernek és a feta sajtnak. Így együtt egy igazi ízorgia, amit csak fokozni tud egy pohár olaszrizling bor.

Hozzávalók

  • 4 egész csirkemell
  • 8 levél bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • durvára darált bors
  • csipet só

Salátához

  • 60 dkg kígyóuborka
  • 50 dkg feta sajt
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 csokor friss koriander ( helyettesíthető őrölttel is, kb egy mokkáskanálnyi)
  • 1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 citrom reszelt héja
  1. A csirkemelleket vékonyan bevágjuk. Bazsalikomot és a fokhagymaszeleteket belehelyezzük a résekbe. Én felváltva tettem bele. Külső felét megszórjuk sóval, durvára őrölt borssal, olívaolajba forgatjuk és hagyjuk lecsepegni.
  2. Előmelegített serpenyőben (grill serpenyő), sütjük mindkét oldalát. A csirkemellek nagyságától függően, kb 2-2 percig.
  3. Az uborkát megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk, 15 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük. A levét nem öntjük ki, hanem összekeverjük a feta sajttal, a joghurttal, a finomra vágott korianderrel és a fokhagymával, ízesítjük reszelt gyömbérrel és a reszelt citromhéjjal. A kockára vágott ugorkát összekeverjük az öntettel, majd ezzel a salátával tálaljuk a csirkemellet.

Jó étvágyat hozzá!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el