Gulyásleves


Már említettem nektek, hogy mennyire szeretem a leveseket. Az új, és modern konyha leveseit, de a tradicionális magyar konyha leveseit is egyformán szeretem. Ez a gulyásleves egy kicsit rendhagyó, mert nem marhahúsból készül, hanem sertésből. Én bevallom jobban szeretem így, azért készítem röfivel. Sok-sok zöldséggel, gazdagon, hát valami csoda. Kékfrankossal fogyasztva pedig mennyei ízeket csalunk ki a levesünkből.

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 zeller
  • 4 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 6 krumpli
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • 3 tk őrölt pirospaprika
  • 2 tk ételízesítő
  • 3 babérlevél
  • köménymag
  • 6 szem egész bors
  • csípős paprika ízlés szerint (én legutóbb nem tettem bele, a férjemnek hiányzott is belőle)
  • 1 tk só
  1. A húst felkockázzuk. A hagymát pedig apróra vágjuk
  2. Felhevített zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, ehhez adjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már fehér hozzáadjuk a pirospaprikát és az ételízesítőt. Összekeverjük, és így pirítjuk egy kis ideig, de vigyázzunk, a paprika ne égjen meg! Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húst.
  3. Amikor már félig puha a húsunk, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökerek, a zellert, a paprikát, a paradicsomot. Én a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret csíkokra vágom, a zellert, a paprikát és a paradicsomot kockára. Amikor a zöldségek benne vannak a fazekunkban még egy kis vizet öntünk rá és fűszerezzük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, a sót és a borsot. Így főzzük tovább.
  4. Mikor már majdnem puha a hús hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Így főzzük míg a krumpli meg nem puhul.
  5. Lehet bele akár csipetkét főzni, vagy kenyérrel tálalni. Számomra natúran is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el