Gulyásleves

Már említettem nektek, hogy mennyire szeretem a leveseket. Az új, és modern konyha leveseit, de a tradicionális magyar konyha leveseit is egyformán szeretem. Ez a gulyásleves egy kicsit rendhagyó, mert nem marhahúsból készül, hanem sertésből. Én bevallom jobban szeretem így, azért készítem röfivel. Sok-sok zöldséggel, gazdagon, hát valami csoda. Kékfrankossal fogyasztva pedig mennyei ízeket csalunk ki a levesünkből.
Hozzávalók
- 1 kg sertéscomb
- 2 tv paprika
- 2 paradicsom
- 1 zeller
- 4 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 6 krumpli
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- 3 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk ételízesítő
- 3 babérlevél
- köménymag
- 6 szem egész bors
- csípős paprika ízlés szerint (én legutóbb nem tettem bele, a férjemnek hiányzott is belőle)
- 1 tk só
- A húst felkockázzuk. A hagymát pedig apróra vágjuk
- Felhevített zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, ehhez adjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már fehér hozzáadjuk a pirospaprikát és az ételízesítőt. Összekeverjük, és így pirítjuk egy kis ideig, de vigyázzunk, a paprika ne égjen meg! Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húst.
- Amikor már félig puha a húsunk, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökerek, a zellert, a paprikát, a paradicsomot. Én a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret csíkokra vágom, a zellert, a paprikát és a paradicsomot kockára. Amikor a zöldségek benne vannak a fazekunkban még egy kis vizet öntünk rá és fűszerezzük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, a sót és a borsot. Így főzzük tovább.
- Mikor már majdnem puha a hús hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Így főzzük míg a krumpli meg nem puhul.
- Lehet bele akár csipetkét főzni, vagy kenyérrel tálalni. Számomra natúran is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!


