Gyors almás süti
Számomra az ősz összekapcsolódik az almás sütemények, almás piték illatával. A sült alma illatát, főleg fahéjjal bolondítva nem lehet nem szeretni. Így ilyenkor ősszel még többet próbálok almás süteményeket sütni, most már főleg, ha a kisasszony is engedi. Tudom, pár hónap és vele együtt keverjük a tésztát. Ezért is szeretem ezt a receptet, mivel nagyon gyors, egyszerű és nem mellesleg nagyon ízletes lesz a végeredmény. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
Hozzávalók
- 3 nagyobb alma
- 2 evőkanál citromlé
- 200 g liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 120 g cukor
- 3 tojás
- 150 g olvasztott vaj/margarin
- 50 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra ( légkeverés esetén 160-ra). Az almákat megpucoljuk, kiszedjük a magházat és cikkekre vágjuk. A cikkekre vágott almákat a citromlével összekeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát.
- A lisztet a pudingporral, a sütőporral és a cukorral összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat/margarint és a tejet, és habosra verjük. A tésztát a formába öntjük és elsimítjuk.
Az almaszeleteket körös-körül meredeken helyezzük a tésztába. Végül a fahéjat keverjük össze a vaníliás cukorral, és szórjuk a tetejére. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, már ha tudjuk!