Kínai zöldséges tészta

Egy kis szénhidrát... Férjem tészta mániás, ha megkérdezem tőle, hogy mi legyen a holnapi ebéd, vagy vacsora, ő mindig azt válaszolja, hogy TÉSZTA! Így sok tészta receptnek kell lennie a zsebemben. Húsos, paradicsomos, tejszínes, neki mindegy. Ugyanúgy mindegy neki az is, hogy penne, spagetti, farfalle, rigatoni vagy cannelloni. Így megleptem egy különlegességgel, amit bevallom, most készítettem először. Annyira megtetszett az elkészítése és az íze, hogy biztos nem utoljára készült ilyen a konyhámban.
Hozzávalók
- 20 dkg káposzta
- 1 db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 5 evőkanál szójaszósz
- 1 kisebb vöröshagyma
- 250 g spagetti
- 1 teáskanál só
- olaj
- Először megfőzzük a tésztát, enyhén sós vízben. Mikor megfőtt, leszűrjük és félretesszük.
- A káposztát, a hagymát és a sárgarépát csíkokra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk. Wokban (akinek nincs, magasabb falú serpenyő tökéletese helyette) olajat forrósítunk.
- A forró olajra dobjuk a zöldségeket, belenyomjuk a fokhagymát és sózzuk. A zöldségeket ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát és átforgatjuk, picit lepirítjuk.
- Meglocsoljuk szójaszósszal.
Jó étvágyat hozzá!



