Kókusztejes csirkecurry

Közel és távol kelet... Ti hogy álltok a keleti ételekhez? Megmondom őszintén én sokáig féltem tőlük. Ma már tudom, hogy nem kell, sőt bátran ki lehet próbálni őket. Nem csak kóstoljuk, hanem készítsük is el őket. Nagyon jó minőségű hozzávalókat lehet már nálunk is beszerezni. Egyik kedvencem ez a recept is. Azért is osztom meg veletek, mert tudom, hogy nagyon szeretitek azokat a recepteket, melyek gyorsan készülnek. Na ez pont ilyen kb 30 perc alatt kész. Édeskés, fűszeres... hát valami mennyei... Elő a fakanalakkal!

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej hagyma
  • 3 evőkanál kókusz zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál darált gyömbér
  • 2 teáskanál curry
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 500 g csirkemell
  • 250 ml zsíros kókusztej
  • 1 evőkanál lime lé
  • 2 evőkanál cukor
  • só és bors
  1. Kockázzuk össze a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért zúzzuk össze. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk. A csirkehúst pedig kockázzuk.
  2. 2 evőkanál kókusz zsírt hevítsünk fel egy magasabb falú serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk aranybarnára, majd mehet rá a fokhagyma és a gyömbér. Csökkentsük a hőfokot és szórjuk bele a curryt és a koriandert. Folyamatosan kevergessük kb 2-3 percig.
  3. Adjuk hozzá a maradék kókusz zsírt, kapcsoljuk magasabb hőfokra és tegyük bele a paprikát. Kevergessük kb 1-2 percig, majd mehet bele a hús. Sózzuk, borsozzuk. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg  csirkehúst.
  4. Amikor szép aranybarna a húsunk hozzáadjuk a kókusztejet, a lime levet és a cukrot.  Pár perc alatt összefőzzük addig, amíg a mártás kellőképpen be nem sűrűsödik.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el