Krémes lazacos gnocchi

Aki követ Instagramon tudja, hogy múltkor ötleteltünk egy kicsit, hogy ki milyen receptet olvasna, próbálna ki. Ezekből csemegéztem, és sikerült két kérést egy receptbe sűríteni. Az egyik kérés a lazacos recept volt, a másik pedig, hogy gyors legyen, ami miatt nem kell órákon át állni a konyhába. Mivel férjem igazán nem szereti a halat, így nálunk (sajnos) kevés alkalommal kerül az asztalra. Viszont ezt a receptet muszáj volt megosztanom veletek. Mivel kb 15 perc alatt kész és nagyon finom, krémes... Én nagyon szeretem. Tegyetek ti is egy próbát vele!
Hozzávalók
- 1 db mogyoróhagyma vagy salotta hagyma (nem olyan intenzív az íze és kevésbé csípős)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 150 g zöldfűszeres krémsajt
- 150 ml tej
- 2-3 evőkanál citromlé
- 3 szál kapor ( vagy 1 teáskanál szárított, én azt használtam)
- 100 g füstölt lazac
- 400 g gnocchi
- só, bors
- A hagymát apróra vágjuk és az olívaolajon üvegesre pároljuk közepes lángon.
- A gnocchit megfőzzük a csomagolás utasításai szerint.
- A hagymához hozzáadjuk a krémsajtot és a tejet. Pároljuk alacsony hőmérsékleten majd adjuk hozzá a citromlevet.
- Ha friss kaprot használunk akkor vágjuk apróra. A lazacot pedig tépjük csíkokra.
- Ha kész a gnocchi akkor szűrjük le és adjuk a mártáshoz. Jól forgassuk bele, majd adjuk hozzá a lazacot is.
- Ízesítjük sóval, borssal és kaporral. Vigyázzunk mert elve kicsit sós. Szóval óvatosan a sóval.
Jó étvágyat hozzá!


