Krumplileves gazdagon

Leves rajongóként mindig megpróbálok valami különlegességet az asztalra tenni. Számomra mindegy milyen leves, legyen forró és kiadós. A sok krumplileves variációból ez az egyik kedvencem, természetesen anyukám tejes krumplilevese után. Egyszer azt is elhozom nektek, de sajnos nekem sose sikerül úgy, mint anyunak. De ha majd otthon leszek, a pontos receptet kiszedem belőle, és megosztom veletek is. Addig is itt a második kedvencem, ami csupa íz, csupa finom alapanyag és nem csak krumpli van benne, hanem sárgarépa, kolbász és petrezselyem. Remélem nektek is ízleni fog.
Hozzávalók
- 5 nagyobb krumpli
- 4 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 200 g tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 3 babérlevél
- 5 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg szárazkolbász
- só, bors
- Az apróra vágott hagymát a kockázott szalonnával együtt megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és rátesszük a pirospaprikát. Vigyázzunk, ne égessük meg a pirospaprikát, mert nagyon rossz íze lesz. Ráöntünk kb 2 dl vizet. Beletesszük a babérleveleket és belenyomjuk a zúzott fokhagymát.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikázott sárgarépát és a petrezselymet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
- Mikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a kockázott krumplit és a bőrétől megszabadított, felkarikázott kolbászt. Miközben a krumpli és a kolbász fő, ne ízesítjük, mert csak ha megfőtt a kolbász akkor adja ki az ízét. Amikor puha minden, kóstolunk, és ízesítjük.
- A tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, a levesből szűrünk rá egy merőkanálnyit és csomómentesre keverjük. A habarást a leveshez keverjük. És forralunk rajta egyet.
Jó étvágyat hozzá!


