Krumplileves gazdagon

Leves rajongóként mindig megpróbálok valami különlegességet az asztalra tenni. Számomra mindegy milyen leves, legyen forró és kiadós. A sok krumplileves variációból ez az egyik kedvencem, természetesen anyukám tejes krumplilevese után. Egyszer azt is elhozom nektek, de sajnos nekem sose sikerül úgy, mint anyunak. De ha majd otthon leszek, a pontos receptet kiszedem belőle, és megosztom veletek is. Addig is itt a második kedvencem, ami csupa íz, csupa finom alapanyag és nem csak krumpli van benne, hanem sárgarépa, kolbász és petrezselyem. Remélem nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

  • 5 nagyobb krumpli
  • 4 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 200 g tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 3 babérlevél
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg szárazkolbász
  • só, bors
  1. Az apróra vágott hagymát a kockázott szalonnával együtt megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és rátesszük a pirospaprikát. Vigyázzunk, ne égessük meg a pirospaprikát, mert nagyon rossz íze lesz. Ráöntünk kb 2 dl vizet. Beletesszük a babérleveleket és belenyomjuk a zúzott fokhagymát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikázott sárgarépát és a petrezselymet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
  3. Mikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a kockázott krumplit és a bőrétől megszabadított, felkarikázott kolbászt. Miközben a krumpli és a kolbász fő,  ne ízesítjük, mert csak ha megfőtt a kolbász akkor adja ki az ízét. Amikor puha minden, kóstolunk, és ízesítjük.
  4. A tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, a levesből szűrünk rá egy merőkanálnyit és csomómentesre keverjük. A habarást a leveshez keverjük. És forralunk rajta egyet.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el