Lasagne házi tésztával

Nemrég egy vágyam vált valóra... Férjem meglepett egy tésztagéppel. Így végre készíthetek házi tésztát. Párszor próbálkoztam kézi nyújtással, de katasztrófa lett a vége, túl vastag, túl vékony, egyenetlen. Ezért többet nem is próbálkoztam vele. Most már viszont bátran használhatok friss házi tésztát, köszönhetően egy nagyon kedves barátunknak is, aki megosztott velem egy szuper receptet ( Köszönöm szépen Peti!). Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor nézzétek meg, én hogy készítem a lasagnet...

Hozzávalók

  • 500 g darált hús
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dl paradicsompüré
  • bazsalikom (legfinomabb a friss, de a szárított is tökéletes)
  • oregánó (legfinomabb a friss, de a szárított is tökéletes)
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 400 g mozzarella
  • 250 g ricotta
  • ha nem házi tésztával készítjük, akkor egy csomag lasagne tészta

Hozzávalók a besamelhez

  • 100 g vaj
  • 100 g liszt
  • 1 l tej
  • őrölt szerecsendió

Hozzávalók a tésztához

  • 200 g búzaliszt
  • 200 g durumliszt
  • 3 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • pici víz , annyi amennyit felvesz, hogy ne legyen kemény
  1. Először elkészítjük a tésztát, a liszteket összegyúrjuk a tojásokkal és egy kevés sóval. Annyi vizet öntünk hozzá gyúrás közben, hogy könnyebb legyen gyúrni, de ne legyen ritka a tészta állaga. Mikor kész, egy vizes konyharuhába helyezzük és legalább 30 percet hagyjuk pihenni hűtőben. Ha valaki nem házi tésztával készíti akkor ezt a lépést kihagyja.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Mikor kifehéredett a hús sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a paradicsom levet. Hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot is. Közepes lángon főzzük.
  3. Egy lábasban a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és kifehéredésig hevítjük, nem kell barnítani.Fokozatosan felengedjük tejjel folyamatos keverés mellet, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Ha túlsűrűsödne tejjel higíthatjuk.
  4. Egy közepes tepsit nagyon vékonyan kiolajozunk. Elővesszük a tésztánkat. És géppel, vagy kézzel kinyújtjuk. Hogyha szárított tésztát használunk, azt helyezzük bele. A tésztára kerül a húsos ragu, majd erre a besamel és rá egy kevés ricotta. Ezt ismételjük folyamatosan. A tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Mozzarellával borítjuk a tetejét. Alufóliával letakarjuk és 180° C-on, kb 40 percig sütjük. Addig, amíg meg nem puhul a tésztánk. Utolsó 10 percben levesszük a fóliát és rápirítjuk a sajtot.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el