Mézes csirkemell görög salátával

Ma egy nagyon omlós, ízletes, nem megszokott csirkemell receptet hoztam nektek. Nagyon szeretjük a mézes-mustáros csirkemellet, de gondoltam, hogy a mustárt most hagyjuk meg a virslihez, és csak a mézzel készítsük el a csirkemellet. Igaz, hogy nem a leggyorsabb recept, mivel egy éjjelt hagyni kell a csirkemelleket pácolódni, de higgyétek el, megéri az előző napi munkát. Nagyon finom akár nyáron grillezve, de ilyenkor télen is, grillserpenyőben készítve. Ezekben a szürke napokban pedig nagyon jól fog esni egy kis szín a tányérunkon, erről a görög saláta gondoskodik.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 1,5 evőkanál méz
- só
- evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a görög salátához
- 3 kígyóuborka
- 4 paradicsom
- 2 nagyobb fej lila hagyma
- 300 g olajbogyó
- 200 g feta sajt
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 púpozott evőkanál szárított bazsalikom
- 1 ek citromlé
- A csirkemelleket megmossuk. A fokhagymát félbevágjuk és a tejbe tesszük. Ebben a fokhagymás tejben pihentetjük a husinkat egy éjjelen át.
- Miután álltak a húsok, leöntjük a tejet. A mézet 3 ek tejjel és egy kis sóval összekeverjük. Ezt az öntetet a húsokra öntjük, összeforgatjuk.
- Felhevítjük a serpenyőnket, kivesszük a húsokat a mézes pácból és konyhai papírtörlővel felitatjuk a pácot. Kevés olajon aranybarnára sütjük.
- Hozzálátunk a görög salátánkhoz. Először az öntetet készítjük el, ehhez az olívaolajhoz hozzákeverjük, a bazsalikomot és a citromlevet. Félre tesszük addig, míg összeszeleteljük a többi hozzávalót.
- Az uborkát, a paradicsomot, a hagymát kisebb kockára vágjuk. A feta sajtot ugyanígy és hozzáadjuk a zöldséghez. Az olívabogyókat kimagozzuk, ha eleve nem olyat vettünk, és egészben összekeverjük a feta sajtos zöldségünkkel.
- Ráöntjük az öntetet. Óvatosan keverjük össze, mert a feta sajt nagyon törékeny. Fél órára betesszük a hűtőbe.
- A husi mellé tálaljuk és jóízűen lakmározunk!
Jó étvágyat hozzá!


