Paprikás fetakrém

Nagyon szeretem az otthon készített szendvics krémeket. Úgy tudom őket variálni, ahogy csak akarom. Van amikor az intenzívebb ízeket kívánom, van amikor csak a gyengébbeket, esetleg csípőset. Így alakult ki ez a recept is, hisz sok módon elkészíthető, fokhagymával, vagy nélküle, csípősen, de az sem gond ha mind a kettő kimarad belőle. Igazán egyszerű, de annál ízletesebb.

Hozzávalók

  • 200 g feta sajt
  • 200 g krémsajt ( nem tömlős)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 levél bazsalikom
  • frissen őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél piros kaliforniai paprika
  • ízlés szerint mehet bele: 1 gerezd fokhagyma, chili paprika de ezek elhagyhatóak


  1. A fetát, a krémsajtot, olívaolajat és a frissen őrölt fekete borsot egy keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel pépesítjük.
  2. A petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk. A kaliforniai paprikát egész apróra felkockázzuk, majd ezt már csak egy kanállal hozzákeverjük a sajtkrémhez. Ha teszünk bele fokhagymát azt is nagyon apróra vágva ekkor tesszük bele, és a chili paprikát is. A chili esetében a paprikát kettévágjuk a magokat eltávolítjuk és úgy vágjuk apróra.
  3. Kenyeret pirítunk, vagy natúr kenyérre kenjük.

    Jó étvágyat hozzá!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el