Paprikás fetakrém

Nagyon szeretem az otthon készített szendvics krémeket. Úgy tudom őket variálni, ahogy csak akarom. Van amikor az intenzívebb ízeket kívánom, van amikor csak a gyengébbeket, esetleg csípőset. Így alakult ki ez a recept is, hisz sok módon elkészíthető, fokhagymával, vagy nélküle, csípősen, de az sem gond ha mind a kettő kimarad belőle. Igazán egyszerű, de annál ízletesebb.
Hozzávalók
- 200 g feta sajt
- 200 g krémsajt ( nem tömlős)
- 1 csokor petrezselyem
- 8 levél bazsalikom
- frissen őrölt fekete bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- fél piros kaliforniai paprika
- ízlés szerint mehet bele: 1 gerezd fokhagyma, chili paprika de ezek elhagyhatóak
- A fetát, a krémsajtot, olívaolajat és a frissen őrölt fekete borsot egy keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel pépesítjük.
- A petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk. A kaliforniai paprikát egész apróra felkockázzuk, majd ezt már csak egy kanállal hozzákeverjük a sajtkrémhez. Ha teszünk bele fokhagymát azt is nagyon apróra vágva ekkor tesszük bele, és a chili paprikát is. A chili esetében a paprikát kettévágjuk a magokat eltávolítjuk és úgy vágjuk apróra.
- Kenyeret pirítunk, vagy natúr kenyérre kenjük.
Jó étvágyat hozzá!


