Pestos csirke mozzarellával

Mi főként csirkemellet eszünk. Így találnom kellett más és más ízvilágú recepteket. Sajnos sokszor abba a csapdába esünk, hogy a jól bevált rántott csirkemellen, a sajttal sütött csirkemellen és a csirkepörköltön kívül nem használjuk ezt a finom húst. Pedig rengeteg elkészítési módja van. Ez a recept, amit most szeretnék nektek megmutatni az egyik kedvencem. Mediterrán és minden összetevőjéért rajongok. És ha a csirkemell mediterrán, egészítsük ki egy finom, ősi magyar borral a Hárslevelűvel, ami tökéletesen illik az ételünk ízvilágához!
Hozzávalók
- 4 csirkemell
- 2 nagyobb paradicsom
- 250 g mozzarella
- zöld pesto szósz
- só
- tarka bors
- Megmossuk a csirkemelleket, lecsöpögtetjük. Beirdaljuk egyenletesen és egy kicsit mélyebben, hogy a paradicsomkarika és a mozzarella karika beleférjen. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Bekenjünk a pesto szósszal kívül belül. Az irdalásokba is juttatunk. Tipp: Ha van időnk előző este bepácolni a húsokat még finomabbak lesznek, amikor egy éjjelt állnak a pestos szószban, még puhábbak és ízletesek lesznek.
- Az irdalásokat töltsük meg a paradicsomkarikákkal és a szeletelt mozzarellával.
- Tekerjük a csirkemelleket egyenként alufóliába. Helyezzük tepsibe és előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig süssük. 40 perc után nyissuk ki a fóliát (vigyázzunk a forró gőzre), és tegyük vissza pár percre pirítani.
- Én párolt krumplit készítettem hozzá, de akár krumplipürével, petrezselymes krumplival is ízletes.
Jó évágyat hozzá!


