Pirított szűzpecsenye kéksajtos mártással és vegyes salátával

Férjem nagyon szereti a szűzpecsenyét, és én is. Hisz olyan csodálatos husi, amely nagyon sok módon elkészíthető. Így hoztam nektek egy szűzpecsenye receptet. Egyik kedvencünk lett, nem ismertem ezt a receptet, és az eredetit át is alakítottam a mi ízlésünkre, de úgy érzem, hogy ezzel a recepttel nem lehet mellé nyúlni. Laktató, finom és a salátával akár nyári ételként is fogyaszthatjuk. Mivel a szűzpecsenyét nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad, így mondhatni, hogy elképesztően gyors vacsorát tudunk összedobni.
Hozzávalók
- 800 g szűzpecsenye
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál szárított rozmaring
- 10 dkg rokfort sajt
- 5 dl tej
- 4 dkg vaj
- 4 dkg finomliszt
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál fehérbor
- csipet só
- őrölt fehér bors
- vegyes saláta keverék
- A húst megmossuk, és szeletekre, érmékre vágjuk. Pici olívaolajjal meglocsoljuk és a szárított rozmaringgal megszórjuk. Felforrósított serpenyőben megsütjük, egyik aztán a másik oldalát. 2-3 percig elég, hogy megsüljön, de ne száradjon ki.
- Elkészítjük a kéksajt mártásunkat. A tejet felforraljuk. A vajat lábasban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve felforrósítjuk, de ügyeljünk arra, nehogy megpiruljon. Lassan beleöntjük a tejet, és épp csak 1-2 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. A tűzről levéve a kéksajtot belemorzsoljuk, a zúzott fokhagymával és a borral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Botmixerrel átkeverjük az egészet, hogy szép sima állaga legyen.
- Vegyes salátakeverékünket a tányér aljába halmozzuk, rátesszük a husinkat és nyakon öntjük a mártással. Ugye milyen egyszerű és gyors?!
Jó étvágyat hozzá!


