Spárgás-tejszínes csirkemell édesburgonyachipsszel

Igaz jelenleg a spárgának nincs szezonja, de mi annyira rajongunk a növényért, hogy a fagyasztóban mindig van pár csomag. A zöld spárgát nagyon szeretjük grillezve, fűszeresen, akár baconbe tekerve. Igazi vitamin forrás, és nem mellesleg nagyon finom. A fehéret pedig nagyon sokszor párolt zöldségként ettük. A vizéből ugye elengedhetetlen egy finom spárgakrémleves, amit nemsokára nektek is megmutatok. Így gondoltam, hogy kicsit megszakítom ezt a hagyományt és másképp tálalom a spárgát. Nagyon nagy sikere lett, így lehet hogy először, de biztos nem utoljára került az asztalunkra. Az édesburgonyát szerintem nem kell senkinek bemutatni, így chipszként is finom és ropogós.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 5 édesburgonya
- 1 csomag spárga (általában 500 g)
- 2 tojás
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl főzőtejszín
- citromlé
- só, bors
- 2 teáskanál cukor
- olaj
- olaj a chipsz kisütéséhez
- A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk és a lisztbe forgatjuk. Kevés olajon pár perc alatt szép barnára sütjük.
- A tojásokat megfőzzük, kemény tojást készítünk. Kihűtjük és kisebb kockákra vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a tejszínt és hozzáadjuk a tojásokat. Melegen tartjuk, nem kell forralni.
- A spárgát megpucoljuk, ha fagyós akkor ugye eleve pucolva fagyasztjuk. Lehet a lepucolt héját is fagyasztani, azt is mellé lehet tenni főzés közben, ilyenkor, ha levest készítünk belőle intenzívebb lesz az íze a levesnek. Egy hőálló tálat kikenünk pici olajjal, belefektetjük az elősütött csirkemelleket, rápakoljuk a főtt spárgákat, és az egészet betakarjuk a hagymás-tejszínes tojással. 200° C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
- A meghámozott édesburgonyákat legyaluljuk, hogy szép vékony szeleteket kapjunk. Forró olajban ropogósra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!


