Tárkonyos csirkeraguleves

Gondoltam hozok nektek egy leves receptet, mivel már nagyon rég osztottam meg veletek leves receptet. Erre a ragulevesre esett a választásom, mert lassan közelít a tavasz és vele a tavaszi zöldségek. Ez a leves zöldségekben gazdag és az íze mennyei. Azért szeretem a raguleveseket mert kiadósak, finomak de mégsem kell nagy főzőtudomány hozzá, hogy elkészítsük. Remélem nektek is ízleni fog az én kedvenc csirkeragulevesem.
Hozzávalók
- 3 db csirkemell filé
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 karalábé
- 1 kisebb zeller
- 20 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó
- só, bors, tárkony
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyem
- pici citromlé
- 4 evőkanál ételízesítő
- A csirkemelleket apró kockára vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk és aprítjuk. A sárgarépát és a petrezselyem gyökeret karikázzuk, a többit a hagyma és a fokhagyma kivételével csíkozzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy edényben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret, a karalábét és a zellert. Együtt dinszteljük őket még pár percig. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a tárkonyt és az aprított fokhagymát. Felöntjük vízzel, de ne öntsük tele az edényt, mivel még hátra van a borsó és a gomba. Beletesszük az ételízesítőt. Felforraljuk.
- Mikor forrt már egyet hozzáadjuk a gombát és a borsót. Addig főzzük, míg minden meg nem puhul.
- Tálba öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a lisztet, ezt habverővel simára keverjük és rámerünk a levesünk levéből 2-3 merőkanállal. Ezzel is elkeverjük csomómentesre. Ezt a forrásban lévő leveshez adjuk. Forralunk még rajta egyet. Ekkor ízesítjük még a citromlével. Friss petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!



