Tárkonyos csirkeraguleves

Gondoltam hozok nektek egy leves receptet, mivel már nagyon rég osztottam meg veletek leves receptet. Erre a ragulevesre esett a választásom, mert lassan közelít a tavasz és vele a tavaszi zöldségek. Ez a leves zöldségekben gazdag és az íze mennyei. Azért szeretem a raguleveseket mert kiadósak, finomak de mégsem kell nagy főzőtudomány hozzá, hogy elkészítsük. Remélem nektek is ízleni fog az én kedvenc csirkeragulevesem.

Hozzávalók

  • 3 db csirkemell filé
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 karalábé
  • 1 kisebb zeller
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • só, bors, tárkony
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • pici citromlé
  • 4 evőkanál ételízesítő
  1. A csirkemelleket apró kockára vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk és aprítjuk. A sárgarépát és a petrezselyem gyökeret karikázzuk, a többit a hagyma és a fokhagyma kivételével csíkozzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
  2. Egy edényben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret, a karalábét és a zellert. Együtt dinszteljük őket még pár percig. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a tárkonyt és az aprított fokhagymát. Felöntjük vízzel, de ne öntsük tele az edényt, mivel még hátra van a borsó és a gomba. Beletesszük az ételízesítőt. Felforraljuk.
  4. Mikor forrt már egyet hozzáadjuk a gombát és a borsót. Addig főzzük, míg minden meg nem puhul.
  5. Tálba öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a lisztet, ezt habverővel simára keverjük és rámerünk a levesünk levéből 2-3 merőkanállal. Ezzel is elkeverjük csomómentesre. Ezt a forrásban lévő leveshez adjuk. Forralunk még rajta egyet. Ekkor ízesítjük még a citromlével. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el