Töltött paprika hús nélkül

Alapvetően én hús párti vagyok, ha lehet ilyet mondani. Húst hússal szeretek enni. Viszont vannak olyan napok, amikor nem kívánom a husit. Olyankor párolt, vagy grillezett zöldségekből igazán ízletes menüt lehet összeállítani. Ez a recept is teljesen hús mentes, vegetáriánusoknak is ajánlom és természetesen húst evőknek is. Egy kicsit újragondolt töltött paprika, amiből nem hiányzik a hús.
Hozzávalók
- 8 nagyobb piros kaliforniai paprika
- 250 g rizs
- 2 tv paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 1 konzerv kukorica
- 5 dl paradicsompüré
- 1/2 húsleveskocka
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- ek. olívaolaj
- A rizst felrakom főni (én pici ételízesítővel teszem). Közben a hagymát, paprikát, paradicsomot felaprítom, és olívaolajon megpárolom. Amikor elég puha ráöntök 3dl paradicsompürét, fűszerezem oregánóval, bazsalikommal és borssal.
- A megfőtt, leszűrt rizst hozzákeverem a párolt zöldséghez, és beleöntöm a kukoricát is (természetesen leszűrve).
- A kaliforniai paprikák tetejét levárom, kicsumázom. Megtöltöm a rizses keverékkel. Tűzálló edénybe teszem őket, a levágott kalapot visszahelyezem.
- A maradék paradicsompürét és a kb. 2dl vízben feloldott leveskockát aláöntöm.
- Előmelegített sütőben (180° C) 45 percig sütöm.
- Én főtt burgonyát készítettem hozzá.
Jó étvágyat hozzá!



