Töltött paprika hús nélkül

Alapvetően én hús párti vagyok, ha lehet ilyet mondani. Húst hússal szeretek enni. Viszont vannak olyan napok, amikor nem kívánom a husit. Olyankor párolt, vagy grillezett zöldségekből igazán ízletes menüt lehet összeállítani. Ez a recept is teljesen hús mentes, vegetáriánusoknak is ajánlom és természetesen húst evőknek is. Egy kicsit újragondolt töltött paprika, amiből nem hiányzik a hús.

Hozzávalók

  • 8 nagyobb piros kaliforniai paprika
  • 250 g rizs
  • 2 tv paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 5 dl paradicsompüré
  • 1/2 húsleveskocka
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • ek. olívaolaj
  1. A rizst felrakom főni (én pici ételízesítővel teszem). Közben a hagymát, paprikát, paradicsomot felaprítom, és olívaolajon megpárolom. Amikor elég puha ráöntök 3dl paradicsompürét, fűszerezem oregánóval, bazsalikommal és borssal.
  2. A megfőtt, leszűrt rizst hozzákeverem a párolt zöldséghez, és beleöntöm a kukoricát is (természetesen leszűrve).
  3. A kaliforniai paprikák tetejét levárom, kicsumázom. Megtöltöm a rizses keverékkel. Tűzálló edénybe teszem őket, a levágott kalapot visszahelyezem.
  4. A maradék paradicsompürét és a kb. 2dl vízben feloldott leveskockát aláöntöm.
  5. Előmelegített sütőben (180° C) 45 percig sütöm. 
  6. Én főtt burgonyát készítettem hozzá.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el