Vajas-fokhagymás csirkemell

Talán észrevettétek, hogy nagyon sok receptemben az étel csirkemellből készül. Tulajdonképpen azért, mert ezt a husit szeretjük a legjobban. És mivel ez a kedvencünk, így próbálom, hogy ne legyen unalmas, próbálok újabbnál-újabb elkészítést keresni, új ízvilágot. Ez a recept nagyon egyszerű, de nagyon ízletes és nem kell hozzá 15 percnél több.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell

  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

  • 3 csipet  őrölt cayenne paprika

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 4 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)

  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • ½ evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem

  • 1 citrom

  • só, bors

  1. A csirkemelleket nagyobb szeletekre vágjuk és a cayenne paprikával és a fűszerpaprikával bepácoljuk.

  2. 3 evőkanál vajat felhevítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a csirkemelleket. 1-2 percig pirítjuk mindkét oldalát, majd a serpenyő oldalához toljuk őket. Hozzáadjuk a maradék egy evőkanál vajat és a zúzott fokhagymát.

  3. Átkeverjük őket, rászórjuk az olasz fűszerkeveréket, sózzuk és borsozzuk. Arra vigyázzunk, hogy ha fűszerkeverékünk már tartalmaz sót, akkor azzal óvatosan bánjunk. Ezzel is jól átforgatjuk.

  4. Amikor már szépen aranybarnára pirultak, hozzáadjuk a citromlevet és a félbevágott citromkarikákat. Levesszük a tűzről és rászórjuk az aprított petrezselymet is.

  5. Melegen tálaljuk. Köretnek én salátát tálaltam. Igazi élénkítő nyári étel.

Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el