Zöldborsókrémleves petrezselyemmel és parmezánnal


Legyen forró, tésztás, zöldséges, krémleves vagy fűszeres...Számomra teljesen mindegy, rajongok a levesekért. Természetesen legfinomabb édesanyám húslevese, amit csak Ő tud elkészíteni, aminek nem csak íze van, hanem varázsa is. Ígérem azt is meg fogom nektek mutatni, de most kóstoljuk meg ezt az elsőre kicsit bizarr színű, de annál finomabb ízvilágú borsó levest. Hisz januárban is szükségünk van a színekre!

Hozzávalók

  • 2 kisebb fej hagyma
  • fél kg friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg parmezán
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors


  1. A hagymát finomra vágjuk és 2 evőkanál olajon megdinszteljük. A zöldborsót hozzáadjuk, és felengedjük 3 dl vízzel, majd negyed órán keresztül főzzük, addig amíg a borsó meg nem puhul.
  2. A fokhagymát belenyomjuk, vagy reszeljük. Hozzáadjuk a tejszínt és a petrezselymet ollóval belevágjuk.
  3. Botmixerrel leturmixoljuk, ekkor sózzuk és borsozzuk, majd főzzük még kb 5 percig. A lényeg hogy felforrjon még egyszer. Ha még találunk benne darabokat (nekem néha előfordul), akkor még egyszer bele a botmixer.
  4. Forrón tálaljuk, a leves tetejére parmezán forgácsokat vagdosunk. Ezt legkönnyebben zöldséghámozóval tesszük.

 Jó étvágyat hozzá!




Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el